Oppskrifter

Ukas mysterielåt:  ?

Her er noen oppskrifter:

Halloweenburger

4 stk.

Ingredienser

1 gul løk
500 g karbonade-/kjøttdeig
2 ss tomatpuré
1 ss frisk oregano
2 ts Dansukker Mørkt Muscovadoråsukker
Salt, pepper
Smør eller margarin
4 hamburgerbrød
8 grønne oliven
1 rød paprika

 

 Skrell løken, kutt i terninger og stek den i matfett i en stekepanne. Ha i kjøttdeigen, og fres til denne er brun. Tilsett tomatpuré, oregano og muscovadoråsukker. Smak til med salt og pepper. Fordel kjøttdeigblandingen på brødene. Stikk tannpirker gjennom åtte oliven, og fest to på hver brødtopp. Skjær til fire tunger av paprikaen, og trykk fast i kjøttdeigen.

 

Rotter

ca. 25 stk.

 

 Ingredienser

 

50 g gjær
3 dl kaffefløte
¾ dl Dansukker Sukker
2 krm salt
2 egg
75 g smør eller margarin, romtemperert
ca. 12 dl hvetemel
50 halve mandler

Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut i litt av fløten. Tilsett deretter resten av fløten og de andre ingrediensene. Arbeid deigen smidig på melet bakebord, og rull den til en pølse som deles i 25 biter. Form hver bit til en rotte (dråpeform), og legg dem på brett med bakepapir. La heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Trykk fast to mandler som ører i hver rotte. Stekes midt i ovnen på 225 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist under klede. Lag øyne av litt glasur, og trykk inn en bit godterisnøre til hale.

 

 

Jordbærspøkelser

  

 

Ingredienser

 

Friske jordbær
Hvit sjokolade
1 ss eggehvite
½?1 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak

Skyll og rens jordbærene. Plukk ut jordbær som kan stå selv, eller tilpass dem slik at de står. Smelt sjokoladen over vannbad. Hold i blomsterfestet på jordbærene, og dypp dem i den smeltede sjokoladen. Sett dem på et stykke bakepapir for å tørke. Rør sammen eggehvite og sjokolademelis, og fyll dette i en sprøytepose av plast. Klipp av spissen på posen, og sprøyt på øyne og munn på spøkelsene.Flere oppskrifter får du på mandag :)

 

 

 

 

  

 

 

 

 

3 kommentarer

inneuteferdig

24.10.2012 kl.20:20

Mye godt her inne.

lindiana

24.10.2012 kl.20:25

Naaam :) så mye godt det var på bloggen din !

Julia

24.10.2012 kl.20:31

lindiana: Takk, det var snilt sagt:) Du gjør meg gla

Skriv en ny kommentar

Julia

Julia

11, Asker

Hei og velkommen til bloggen min. Jeg heter Julia og er fra Asker. Hobbyene mine er å synge og danse. Jeg er ikke en veldig rolig jente, for jeg kan være litt hyper av og til.

Kategorier

Arkiv

hits